Bild för sidan

Unik mix ger en storslagen vardag - Peab utvecklar Arenastaden i Solna

Med en tydlig vision skapar Peab en helt ny stadsdel som rymmer ny infrastruktur, multiarena, nordens största shoppingcenter, hotell, kontor och attraktiva bostäder. Unika var för sig och exceptionella tillsammans tar byggnad efter byggnad form i Arenastaden som redan sjuder av liv.

Byggnadstekniska och storleksmässiga – Arenastaden slår rekord efter rekord. I takkonstruktionen för Friends Arena finns lika mycket stål som det finns järn i Eiffeltornet. Spännvidden på de stora balkarna är lika lång som Kaknästornet är högt. Och taket är det längst norrut byggda öppningsbara arenataket i världen. Arenastaden blir en koncentrerad plats som öppnar upp för nya möjligheter. För shopping, möten och människor, arbetsplatser och boende.

Bostäder och kontor i händelsernas centrum

Arenastaden kommer vara välbesökt och fylld av liv oavsett om det är vardag eller helg. För aktiva människor som vill leva där det händer är områdets bostäder en möjlighet att bo i ett attraktivt läge med bra kommunikationer. Peabs fem punkthus, där varje huskropp rymmer 143 lägenheter, ligger i stadsdelens västliga delar vars utformning präglas av lokal kvarterskänsla. Byggandet är redan igång och bostäderna har visat sig särskilt attraktiva bland unga.

Ett av de många företag som redan valt Arenastaden är Vattenfall som nyligen flyttat in i det klimatsmarta huvudkontor som Peab byggt åt dem. Och steg för steg flyttar alla de varumärken som också valt Arenastaden in: Carlsberg, Apoteket, Adidas, Esprit, Olympus, Egmont, Nike, Nordisk Film och Svenska Fotbollförbundet.

Upplevelser och shopping i världsklass

Sveriges nya nationalarena, Friends Arena, står redan klar och är Sveriges största och mest flexibla arena. Här erbjuder man konserter, idrott och shower i världsklass året om. Strax intill växer det 19 våningar höga hotellet och Mall of Scandinavia med 250 butiker fram. Det blir Nordens största köpcentrum och kommer att locka långväga besökare.

Utveckling av infrastrukturen

Området, som tidigare var ett nedgånget industriområde, vilar på en ung sjöbotten med mycket lera vilket har inneburit ingenjörskonst på hög nivå. Utöver flera temporära konstruktioner under byggnadstiden, byggs just nu en vägbro och en gångbro över det närliggande spårområdet. Dessutom byggs kommunikationerna ut. Tvärbanan förlängs till Solna station i Arenastaden och pendeltågen till Arlanda flygplats. Samtidigt blir det nya av- och påfarter från E4 och E18.

Peab som samhällsbyggare – vision blir verklighet

Över hundra bygg- och övernattningsbodar huserar alla de team som bidrar med den kunskap och det hantverk som har krävs för att bygga den nya stadsdelen i Solna. Tillsammans med Solna Stad, Fabege, Jernhusen och Svenska Fotbollsförbundet är Peab med och utvecklar alla delar av Arenastaden. Nu när visionen håller på att bli verklighet står det klart att Arenastadens unika mix är på väg att bilda precis den unika helhet som var visionen. Med ett helhetstänk som håller idag, imorgon och inte minst i framtiden står Arenastaden redo att välkomna och möta besökare och boende, liv och evenemang.

Vill du bo i Arenastaden?