Utforska PEAB: Bildspel Bildspel Karta Karta

Praktik

När du får se och prova själv så lär du dig som bäst. Du som går ett program på högskola, universitet eller yrkeshögskola (och har AiL eller LiA som en del av din utbildning) kan under terminerna söka praktik i Peab.

Skriv en intresseanmälan

Skicka din intresseanmälan/ansökan via länken nedan. Förutom kontaktuppgifter och uppgifter om din utbildning, så vill vi att du bifogar ditt CV, skriver en kort presentation av dig själv och berättar vad du önskar få ut av din praktikperiod hos oss.

Vad får du göra?

Dina uppgifter som praktikant beror på vad du studerar, hur långt du kommit i din utbildning och längden på din praktikperiod. Vi säkerställer tillsammans att du får arbetsuppgifter som är kopplade till din utbildning.

Räkna med att du också får inblick i andra arbetsuppgifter på arbetsplatsen. Du kan komma att hjälpa till med planering, kalkylering, mätning och utsättning till exempel.

Säkerhet först

All praktik i Peab inleds med att du får en genomgång av de rutiner och säkerhetsföreskrifter som gäller på den arbetsplats där du ska vara.

Handledning

Vår ambition är att du ska få en egen handledare i Peab som följer din utveckling, är ditt bollplank och har kontakt med din studiehandledare.
 

Intresseanmälan praktik 
 

Sandra och Felicia (LIA)”Vi går nu första året av två på Logistikprogrammet i Norrköping med inriktningen Kvalificerat Inköp. Under första året har alla tio veckors LIA. LIA står för lärande i arbete och innebär att vi ska sätta de teoretiska kunskaperna i praktik och även utföra ett inköpsrelaterat projekt.

Vi fick möjlighet att göra vår LIA hos Peabs inköpsavdelning i Linköping, och det har varit lärorikt och intressant.

Praktiken har fått oss på andra tankar angående framtida yrkesval, och vi känner att byggbranschen är en väldigt intressant bransch även om den kan vara komplicerad. Den skiljer sig mot vad vi har lärt oss i skolan, där lär man sig till exempel inte om
inköp av entreprenader.

Resultatet av projektet har inte blivit riktigt som vi tänkt från början, men att vara på en riktig inköpsavdelning har gett oss väldigt mycket.

Vi kan definitivt rekommendera andra att göra sin LIA hos Peab”.

Sandra Olsson och Felicia Prytz går det tvååriga Logistikprogrammet i Linköping

 

Johan Söderlund, praktikant”Min praktik som arbetsledare i Peab har lärt mig ta ansvar och våga testa mig fram för att nå resultat. Jag fick stort förtroende från arbetsledningen att göra det och hade samtidigt stöd från medarbetarna på plats. De tyckte det var kul med en praktikant och bidrog mer än gärna med tips och bra byggtänk. Bemötandet från medarbetarna och öppenheten är en stor anledning till att jag väljer att göra en ny praktikperiod i Peab under min sista termin.”  

Johan Söderlund, blivande högskoleingenjör i byggnadsteknik på Linköpings Universitet

 

Stefan Birath, praktikant”Det bästa med min praktik tycker jag har varit själva upplägget, jag har fått prova på och sett väldigt mycket och hela tiden haft någon att fråga eller ta hjälp av. Gradvis mer och mer självständigt arbete. Mina arbetsuppgifter har varierat - kalkylering, utsättning, arbetsledning och olika utredningar. Det är väldigt lärorikt och en helt annan sak än att bara läsa om det. Att få vara med från anbudsskedet fram till själva produktionen i projektet har gett mig förståelse för hur det fungerar i sin helhet. Jag har trivts väldigt bra, inte minst med alla trevliga människor.”

Stefan Birath, blivande Anläggningsingenjör i produktion på Nackademins yrkeshögskola

Kontakta oss

Maria Allerstam-80Har du frågor om praktik hos Peab kontakta Maria Allerstam, maria.allerstam@peab.se.
 
 
 
EPiTrace logger