Här översätts drömmarna till svenska

Peabskolan i Göteborg bedriver sedan hösten 2016 språkintroduktion för nyanlända ungdomar från ett tiotal länder. Alla drömmer de om en bättre framtid och första steget är att lära sig svenska. Hör Yesim och Ali berätta om skolan och sina planer i filmen.

- De som studerar här har en väldigt stark framtidstro. De vill verkligen komma in i samhället och jag tror de kan bidra på ett otroligt bra sätt, säger Monica Lundgren, lärare på Peabskolan.

Peabskolan i Göteborg erbjuder introduktionsprogrammet språkintroduktion. Erfarna legitimerade pedagoger, tolkar och andra viktiga stödfunktioner i skolan ser till att kvaliteten hålls hög. Målet är att eleven ska kunna gå vidare till en annan gymnasieutbildning, annan utbildning eller jobb. Många är intresserade av att fortsätta inom byggbranschen.

Vad är språkintroduktion?

Språkintroduktion är det största av den svenska gymnasieskolans introduktionsprogram.
Programmet har vuxit med de senare årens ökade invandring av ungdomar i gymnasieåldern.

Tyngdpunkten ligger på att lära sig det nya språket, parallellt med att man, på sitt nya språk, tillägnar sig kunskaper om gymnasieämnen och det svenska samhället.

Målet är att eleven ska kunna gå vidare till en annan gymnasieutbildning, annan utbildning eller jobb. Många är  intresserade av att fortsätta inom byggbranschen.