Möt Peab i Vallastaden – Sveriges största bomässa

Peab hade en framträdande roll i Vallastaden 2017 – Sveriges största bo- och samhällsexpo. Linköpings kommun var värd för bomässan som ägde rum mellan den 2 och 24 september. 

Under de tre intensiva veckor som utställningen pågick kom den nybyggda stadsdelen Vallastaden i Linköping att utgöra en arena för kreativa idéer, innovativa lösningar och konstruktiva diskussioner kring en av landets viktigaste utmaningar – bostadsfrågan.

Peab har byggt 136 lägenheter på området och har låtit åtta kreatörer specialdesigna visningslägenheter med teman utifrån olika livsstilar. Här finns till exempel naturinspirerad inredning, generationsboende i brasiliansk anda, hemmakontor samt handikappanpassad bostad med Feng Shui-inredning. Ett spännande inslag är den gemensamma vinterträdgården som är belägen högst uppe på Alp Lodge.

Engagemanget i Vallastaden är ett exempel på Peabs samhällsansvar – att skapa levande stadsmiljöer för människor med olika behov och förutsättningar. Därför finns här en blandning av hyresrätter, bostadsrätter och ägarlägenheter. Det finns också allt från ettor till fyror. Här finns flexibilitet och något för alla livsstilar.

Den nya stadsdelen Vallastaden erbjuder både puls och atmosfär. Variation, kreativitet och social hållbarhet är ledord i utformningen av stadsdelen.