Bild för sidan

Välkommen till Peab

Grattis, du fick jobbet. Välkommen till oss.  Nu när du är ny medarbetare i Peab vill vi ge dig en så bra introduktion som möjligt så du snabbt kan komma igång med dina arbetsuppgifter och bli en i laget. Förutom företagsintroduktion får du också arbetsplatsintroduktion och yrkesintroduktion.

Introduktionen sker i flera steg:

 • Innan du börjat 
  Redan innan första arbetsdagen kan du logga in och läsa information om Peab.
  Ungefär tre veckor innan du börjar din anställning kommer du att få ett välkomstbrev hem med inloggningsuppgifter till vårt intranät. Där får du en första introduktion online så du är förberedd när du påbörjar din anställning. Läs om vår företagskultur, din anställning och hur vi jobbar i Peab.

 • Ny på jobbet 
  Första anställningsdagen börjar din arbetsplatsintroduktion och yrkesintroduktion, då du introduceras till allt som har med din nya roll och arbetsplats att göra.
  Du blir presenterad för dina kollegor och får information om arbetsplatsen, så som arbets- och mötestider, säkerhetsföreskrifter, ordnings- och skyddsregler med mera. Du får även information om skyddsombud och fackligt ombud.

  I yrkesintroduktionen går vi igenom vad som förväntas av dig i din yrkesroll och planerar in de internutbildningar du behöver för att kunna utföra ditt jobb, till exempel utbildningar i arbetsmiljö och verksamhetssystem. Är du chef med personalansvar genomför du särskilda introduktionspunkter som behandlar detta.