• Bild för sidan
  • Bild för sidan

Byggstart för The Point - Öresundsregionens nya landmärke

Under måndagen byggstartade The Point i Hyllie i Malmö som med sina 29 våningar och 110 meter kommer att bli Öresundsregionens högsta kontorsbyggnad.

Ett 100-tal personer närvarade vid det första spadtaget för det nya landmärket i Malmö. Pia Andersson är VD för Annehem som har fått uppdraget att utveckla byggnaden och som även ansvarar för uthyrningen av kontorslokaler. Vid måndagens spadtag medverkade hon tillsammans med bland annat Jesper Göransson, VD och koncernchef Peab, samt Katrin Stjernfeldt Jammeh (S), kommunstyrelsens ordförande i Malmö.

The Point blir den fjärde etappen i en serie byggnader som innehåller kontorslokaler, butiker, restauranger samt Quality Hotel View.

– När vi började vårt bygge här på Hyllie var vi pionjärer. Vi trodde på platsen och vi hade en vision. I dag är denna destination en kraft att räkna med och The Point blir det verkliga utropstecknet på vår satsning, säger Pia Andersson.

Hyllie i Malmö är ett område som växer mycket snabbt, inte minst tack vare unika kommunikationsmöjligheter. The Point ligger alldeles intill citytunnelstationen och därmed ca sju minuter från centrala Malmö och 12 minuter från Kastrup.

– Förutom ett stort antal kontorslokaler på bästa läge så kommer det att finnas butik, lobby och gemensam lounge på bottenvåningen i The Point. Det blir också direkt access till Quality Hotel View med konferensanläggning och restaurang, säger Pia Andersson.

Inflyttning är beräknad till slutet av 2019.

 

Bildspel
Foto: Klas Andersson - Jesper Göransson, VD och koncernchef Peab, Katrin Stjernfeldt Jammeh, kommunstyrelsens ordf i Malmö samt Pia Andersson, VD Annehem.
Illustration: Krook & Fjäder

Fakta The Point

  • Öresundsregionens högsta kontorsbyggnad
  • Byggnadens storlek: 110 m, 29 våningar
  • Kontorslokaler, yta: ca 20.000 kvm
  • Utvecklare och uthyrare: Annehem
  • Byggherre: Point Hyllie Holding AB – samägt av Peab och Volito