Bild för sidan
Fotograf: Lars Bendroth

Trafikplats Spillepengen nominerat till Årets Bygge 2017

I december 2015 invigdes Trafikplats Spillepengen i Malmö. Detta är en av Skånes viktigaste knutpunkter,  här passerar cirka 20.000 fordon per dygn. 

Innan den nya trafiklösningen var det ofta totalstopp i trafiken under rusningstrafik. För att förbättra kapaciteten och säkerheten för trafiken till norra hamnen byggdes två broar på vardera 371 meter över cirkulationsplatsen. På det viset kan all tung trafik till norra hamnen köra i cirkulationsplatsen och all trafik till och från Malmö kan köra över bron.

I september 2016 tilldelades Spillepengen silvermedalj i tävlingen Svenska Ljuspriset. Nu är Spillepengen nominerat till Årets Bygge 2017

Joakim Kjellberg- Det var roliga nyheter, säger projektchef Joakim Kjellberg.

-  Detta är verkligen ett projekt som ligger mig och mina kollegor som arbetade i projektet varmt om hjärtat. Att kunna vara med och bidra till att samhället får bättre infrastrukturlösningar är jättekul och här ser man verkligen skillnad. Trafiken flyter på jättebra, säger Joakim.

Ni kunde ju faktiskt öppna trafikplatsen en hel månad innan utsatt tid, vad berodde det på?
- Det beror på flera olika faktorer, men till exempel jobbade vi med en noggrann planering och följde löpande upp hur vi låg till. Samordningen mellan alla som har varit med i projektet fungerade jättebra. Vi har tillsammans med Peab Industri, som har varit delaktiga i projektet med flera olika bolag, haft nära samverkan och täta avstämningsmöten för att se till att allt löpte på så smidigt som möjligt.

Men framförallt har nyckeln till framgången varit att vi har haft ett mycket nära och fantastiskt bra samarbete med vår beställare Malmö Stad. Jag hoppas att vi får möjligheten att jobba i fler projekt tillsammans i en nära framtid.

Flera olika företag från Peab har varit delaktiga i Spillepengen:

Peab Anläggning, Peab Grundläggning, Peab Asfalt, Cliffton, Swerock, Lambertsson, Lambertsson Kran, Lambertsson El och Swerecycling.